Yangın ve Duman Perdeleri

Yangın ve Duman Perdeleri

Açıklama

Yangın Perdesi Nedir ?

Yangın perdesi, ısıyı bloke ederek yapıyı belirlenen zaman aralığında yangından korumaktadır. İki tarafı silikon kaplı ve içinde çinko ipler bulunan fiber malzemeden üretilir. Yangının bir bölgeden diğer bir bölgeye geçmesini engellemek için kullanılan bir sistemdir. Özel kumaşı sayesinde uzun sürelere kadar yüksek ısıyı tutar. Bu sayede 60 dakika 90 dakika 120 dakika ve 240 dakika yangına karşı dayanabilmektedir. Yangına karşı rahat hareket ve mücadele kolaylığı sağlamaktadır. Mevcut yangın algılama sistemine entegre edilebilen perdeler, tehlike anında otomatik olarak çalışmaya başlarlar. Sonuç olarak yangın perdeleri, dumanın ve ısının kontrol altına alınması, bloke edilmesi, kaçış yollarına giden koridorların emniyeti açısından temiz tutulması, yangın yönetmeliğimize göre güvenli bölgeler yaratılması maksatları için kullanılmaktadır. Yatay ve düşey olarak çalışan yangın perdeleri mevcut olup, mimariye ve tasarıma da önem verilerek montajları yapılmaktadır.

Duman Perdesi Nedir ?

Duman perdesi, yangın kaçış planına göre dumanı tavan kotunda sıkıştırır, aynı zamanda aşağıya inme süresi içinde personelin kolayca tahliye edilmesine fırsat vermektedir. Yangında dumanı bloke edip alanların birbirinden bağımsız hale gelmesini sağlar. İnsanların kontrollü şekilde tahliyesini kolaylaştırdığı gibi kurtarma ekibini güvenli olarak olaya müdahalesini kolaylaştırır. Yangın esnasında oluşan dumanı bloke ettiği gibi çatıdaki otomatik havalandırma kapakları sayesinde dumanın yayılmadan tahliyesinde büyük rol oynar. Mevcut yangın algılama sistemine entegre edilebilen perdeler, tehlike anında otomatik olarak çalışmaya başlar. Duman perdesi, yangın perdeleri gibi yangın algılama sisteminden gelen sinyal ile aktif edildiği gibi, manuel olarak da çalıştırıla bilmektedir.Duman perdeleri uzman ekibimiz tarafından  mimariye ve tasarıma önem verilerek uygun bir şekilde  montajları  yapılmaktadır.

Yangın bariyerleri çalışma prensipleri nelerdir ?

Çalışma şekli olarak yangın ihbar sisteminden aldığı sinyalizasyonla harekete geçer. Ondan sonra yangın bariyerleri aldığı sinyalle serbest düşme yaparak tamamen alevlerin veya dumanın geçişine engel olur. Gelen sinyal hatalı ise şayet sinyalin kesilmesiyle tekrar otomatik kapama yapar yani yukarı çıkar. Sonuç olarak, yangın bariyerlerinde hedeflenen, yapıda (binada) estetik bir görünümle beraber azami can ve mal kaybıdır. Boşluğu kapatma hızı ortalama 0,15 0,20 m/s, olup tercihe göre ayarlanmaktadır. Elektrik kesintisi durumunda sistem içinde kendi bataryası bulunmaktadır. Batarya ortalama 72 saat enerji ihtiyacı sağlamaktadır. Sonuç olarak elektrik kesintilerinde sistem çalışmaya devam etmektedir.

Avantajları nelerdir ?

En önemlisi yangın esnasında alevleri ve dumanı bloke edip hapseder. Ayrıca itfaiye ekibinin güvenli olarak yangına müdahalesine imkân sağlamaktır. İnsanların kontrollü tahliyesini kolaylaştırmak için alevlerin ve dumanın kontrol edilmesi şarttır bu da yangın perdesi ve duman perdesiyle sağlanabilmektedir. Mesela duman perdesi dumanı tavanda havuzlama yapıp egzoz sistemi ile tahliyesini kolaylaştırabilmektedir. Diğer bir avantajı yanıcı gazları sönümler. Sonuç olarak yangının yayılmasında en büyük faktör yanıcı gazlardır. İnsan ölümlerinin en fazla yaşadığı yangınlarda dumanın kontrol edilemediği yangınlar olduğu unutulmamalıdır.

Seçim yapılırken nelere dikkat edilmelidir ?

Her şeyden önce kullanılacak yangın bariyerleri doğru seçilmelidir. Bu yüzden her ülkede yangın konusunda uzmanlaşmış  yangın danışmanlarına çok büyük sorumluluk düşmektedir. Bu konuda her projede yangın danışmanları ile çalışılması ya da destek alınması gerekmektedir. Ayrıca ürün seçiminde de tercih edilecek ürünlerin yangın için EN1634-1, duman için EN12101-1 standardında olması ve bütün ürünlerin 13501-2 sınıfında test edilme şartı aranmalıdır.

Montaj nasıl yapılmalıdır ?

Yangın bariyerleri montajı uzman bir ekip tarafından yapılmalıdır. Sonuç olarak montaj esnasında sızdırmazlık sağlanmalıdır. Montajı yapan ekip standartlara ve şartnameye uygun bir şekilde montajı yapmalıdır. Sistem standart olarak, geçişin iç kısmına veya geçişin alın kısmına monte edilmektedir. Müşterinin talebi doğrultusunda diğer seçenekler de mümkündür. Ek olarak perdenin montaj edildiği profil ya da duvarın (betonarme, bims, gaz blok, tuğla vs…) yangına dayanım derecesi ve süresi yangın perdesinin yangın dayanımından daha fazla olması gerekmektedir.

Kullanım alanları nelerdir ?

Hastaneler, oteller, idari binalar, eğitim kurumları, alışveriş merkezleri, askeri kurumlar, gemiler, metrolar, depolar, hangarlar, fabrikalar, belediyeler, konutlar, konferans salonları, müzeler, otoparklar, endüstriyel tesisler, atriumlarda, asansör önlerinde, kompartımanlarda, asma tavan içinde, lobi girişlerinde, sanayi mutfak girişlerinde, elektrik odalarının önünde, kamuya açık alanlarda, sonuç olarak, sirkülasyonun olduğu her yerde yangın bariyerleri kullanılmaktadır.

Yangın Bariyer Çeşitleri

EI60 otomatik yangın perdesi (sulamasız), mahalli bölgelere ayırmak ve yangının tüm binaya yayılmasını engellemek için tasarlanmıştır. Yalıtım derecesi, özel bir malzeme kullanıldığı için yüksektir. Isıya dayanıklı ve uzun süre yangını engellediği için insanları ve içerideki malzemeleri yangından ve dumandan korur. Yangına dayanım sınırı: Su kullanmadan 60 dakika.

Alarm sinyali çalıştığında perde, gravigen sistemi yardımıyla ve alt şerit ağırlığının da etkisiyle otomatik olarak iner. Yukarı çıkış, elektrik motoru yardımıyla yapılır. Mevcut olan bağımsız akü sayesinde elektrik kesintisi durumunda sistem, 72 saat boyunca işlevselliğini korur.
Perdenin iniş hızı 0,15-0,20 m/s olup tercihe göre ayarlanabilir.

Azami genişlik: 7 m

Azami yükseklik:5 m

Kutu (derinliği x yüksekliği):

Yüksekliği 4m’den az olan açıklıklarda: 200 x 220 mm

Yüksekliği 4 m’den fazla olan açıklıklarda: 300 x 330 m

Ayrıca, müşterinin isteğine bağlı olarak yangın perdesine küçük kapı (cep) da eklenebilmektedir.

Kumaş

Malzemesi: Firetex600

Kumaş ağırlığı: 2500 g/m2

Malzemenin kalınlığı: 3 mm

Üç katmanlı kumaşın iç katmanı, 160-180°С sıcaklığında 50 mm’ye kadar genişleyen ve ısı akışına karşı güvenilir koruma sağlayan termoaktif kompozit malzemeden oluşur.

Kutu Montajı

a – duvar askısına, b – duvara, asma tavan altına, c – tavana veya boşluğa,
d – asma tavan altına, e – tavan askısına, f – asma tavan altına askıya monte edilebilir

Duman perdesi nedir ?

Yangın kaçış planına göre duman perdesi dumanı tavan kotunda sıkıştırmaktadır. Başka bir deyişle aşağıya inme süresi içinde personelin kolayca tahliye edilmesine fırsat vermektedir.

Ne işe yarar ?

En önemlisi insanların kontrollü şekilde tahliyesini kolaylaştırır. Dolayısıyla kurtarma ekibinin güvenli olarak olaya müdahale etmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca yangın esnasında çatıdaki otomatik havalandırma kapakları sayesinde dumanın yayılmadan tahliyesinde büyük rol oynamaktadır. Dumanı bloke edip alanların birbirinden bağımsız hale gelmesini sağlamaktadır.

Kullanım alanları

Genellikle Hastaneler, Oteller, İdari Binalar, Eğitim Kurumları, Alışveriş Merkezleri, Askeri Kurumlar, Gemiler, Metrolar, Depolar, Fabrikalar, Belediyeler, Konutlar, Konferans Salonları, Otoparklar, Endüstriyel Tesisler, Atriumlarda, Asansör önlerinde, Kompartımanlarda, Asma tavan içinde, Lobi girişlerinde, Sanayi mutfak girişlerinde, Elektrik odalarının önünde, Kamuya açık alanlarda, Sonuç olarak, sirkülasyonun olduğu her yerde yangın bariyerleri kullanılmaktadır.

Yangına dayanım sınıfı

D120 tipi duman perdesi ( yağmurlama olmadan ) dumanın yayılmasını engellemek ve dumanı dumandan arındırma sistemlerine yönlendirmek, böylece insanların güvenli şekilde tahliye edilmesini ve malzeme değerlerinin duman ve yanma ürünlerine maruz kalmasından tasarruf edilmesini sağlamaktadır.
Yangına dayanıklılık sınırı: Yağmurlama olmadan 120 dakikadır.

Çalışma şekli

Yangın esnasında sisteme iletilen sinyal, perdeyi gravigen sistemi tarafından perdenin alt çubuğunun ağırlığının da etkisi ile otomatik olarak indirir. Daha sonra
kaldırma işlemi motor tarafından tekrar gerçekleştirilir. Mevcut yangın algılama sistemine entegre edilebilen perdeler, tehlike anında otomatik olarak çalışmaya başlar. Yangın perdeleri gibi yangın algılama sisteminden gelen sinyal ile aktif edildiği gibi, manuel olarak da çalıştırıla bilmektedir.  Ayrıca sistemden ayrı çalışan bataryası , elektrik kesintisi durumunda, sistem işlevselliğini 72 saat korur. Sistemin perdeyi indirme hızı 0.15-0.20 m/s’dir. indirme süresi istenildiği sürelerde ayarlanabilmektedir.

Boyutlar

Maksimum Genişlik: Sınırsız Maksimum Yükseklik: 10m
Kutu (derinlik × yükseklik): yüksekliği 2m’den az olan perdelerde 150 × 150mm 2m’den yüksek olan 200 × 220mm

Kumaş

Malzeme: Firetex600 Kumaş ağırlığı: 435g / m² Ağırlık kaplamalı: 455g / m² Malzeme kalınlığı: 0.40 mm
Dumansız perdelik kumaş yanmaz ve toksik olmayan sertifikalı üründür.

Kutu
1,5 mm galvanizli çelik sacdan imal edilmiştir. Ayrıca kutu konturunu sıkı hale getirmek ve intravenöz motorun torkunu algılamak için, kutu gövdesinin her iki yanındaki kapaklarla kapatılır. Sonuç olarak  kutunun boyutu, engellenen açıklığın boyutuna bağlıdır.

Renk Seçimi

Renk uygulaması – RAL palet veya galvanizli çelik.

Yardımcı Elemanlar
Standart versiyonda, yardımcı elemanların montajına gerek duyulmamaktadır. Ancak hava basıncına maruz kaldığında ağ ile montaj çeperi arasında yan boşlukların ortaya çıkmasının önlenmesi gerektiğinde kullanılmaktadır.

Montaj
Kutu açıklığa, tavana, duvardaki iç kısma veya tavandaki süspansiyonlara monte edilmektedir. Uzman ekibimiz tarafından  mimariye ve tasarıma önem verilerek uygun bir şekilde montajları yapılmaktadır.

 

Yatay yangın perdesi nedir ?

Yangın çıktığında yatay yangın perdesi yangını ve dumanı hapsetmektedir. Yangının diğer tarafa geçmesini engeller. Yatay perde isminden de anlaşılacağı gibi yatay yönde açılıp kapanmaktadır.

Yatay yangın perdesi kullanım alanları nelerdir ?

Hastaneler, oteller, idari binalar, eğitim kurumları, alışveriş merkezleri, askeri kurumlar, gemiler, metrolar, depolar, fabrikalar , belediyeler, konutlar, konferans salonları, otoparklar, endüstriyel tesisler, atriumlarda, müzeler, asansör önlerinde, kompartımanlarda, asma tavan içinde, lobi girişlerinde, sanayi mutfak girişlerinde, elektrik odalarının önünde, kamuya açık alanlarda, kısaca sirkülasyonun olduğu her yerde kullanılmaktadır.

Yangına dayanım sınıfı

Е120 ( sulamasız )

EI120 ( sprinkler sistem ile) mevcut olan sprinkler sisteminden su kullanıldığında 1 mt 0,08 l/dakika su tüketimine ihtiyaç duyulmaktadır.

Yatay yangın perdesi nasıl çalışır ?

Alarm sinyali alındığında kutu içindeki motor ve  paslanmaz tel halat sistemi yardımıyla yatay yangın perdesi karşıya hareket etmektedir. Ondan sonra sistem kapanmaktadır. Ayrıca yatay yangın perdesine verilen sinyal kesildiğinde yan raylar içinde bulunan halatlar yardımıyla kapatma yapılmaktadır. Yani sistem açılır. Konuyu özetlemek gerekirse açık duruma getirilmesi için yatay yangın perdesi iki motor yardımıyla sarmal olarak açma ve kapama yapmaktadır. Boşluğu kapatma hızı ortalama 0,15 0,20 m/s, olup tercihe göre ayarlanmaktadır. Elektrik kesintisi durumunda sistem içinde kendi bataryası bulunmaktadır. Batarya ortalama 72 saat enerji ihtiyacı sağlamaktadır. Sonuç olarak elektrik kesintilerinde sistem çalışmaya devam etmektedir.

Boyutlar

Boşluğun azami boyutları: 6 x 12 m

Büyük kutu (kesit): 200 x 220 mm

Küçük kutu (kesit): 150 x 150 mm

Kumaş

Malzemesi: Firetex1100

Kumaş ağırlığı: 505 g/m2

Toplam ağırlığı: 505 g/m2

Malzemenin kalınlığı: 3-4 mm

Kumaşın zehirli olmadığı ve yanmaz olduğu sertifikalar ile tescillenmiştir.

Kutu

Perde konstrüksiyonunda küçük ve büyük olarak iki kutu yer almaktadır. Kutulardan her biri 1,5 mm kalınlığı ve 3 metre uzunluğu olan galvanizli çelik sacdan yapılan üç eğri şeritten oluşmaktadır. Uzun perde imalatında bunlar birbiriyle birleştirilmektedir. Kutuların her iki ucu, gerekli sızdırmazlığı sağlamak üzere kapakla kapatılmaktadır. Yan kapaklar, ayrıca şaft motor torkunun algılanmasını sağlamaktadır. Kutuların boyutları, kapatılan boşluğun boyutlarına bağlıdır.

Rengi – RAL kartelasından seçilebilmektedir. Ayrıca galvanizli çelik olabilmektedir.

Raylar

Çelik sacdan yapılmaktadır. Bu nedenle esas profil kalınlığı 2 mm, mahfaza kalınlığı 1.5 mm. Kesit boyutları 80 mm x 60 mm

Rengi – RAL kartelasından seçilebilmektedir. Ayrıca galvanizli çelik olabilmektedir.

Montaj

Standart olarak sistem, boşluğa veya alına monte edilir. Gerektiğinde başka seçenekler de mümkündür; Mesela bazı projelerde profillere monte edilir. Ek olarak perdenin monte edildiği konstrüksiyonun, yangına dayanım  derecesinin, perdenin yangına dayanım derecesinden fazla olması gerekir.

Yan rayların montajı asma tavanda görülmeyecek şekilde yapılabilmektedir. Mesela, asma tavan olmayan yerlerde duvar alnına ve duvarın iç kısmına monte edilmektedir.

Akordeon yangın perdesi nedir ?

Akordeon yangın perdesi üretim teknolojisinde modern bir trend! Perakende alanı ve iş merkezlerinin tasarımında yaratıcı özgürlük için yeni standartlar olarak belirleyicidir. Parametrelerinde tüm yangın bariyerlerini en iyisidir. Bir yangın durumunda, yayılmadan lokalize edilmiş kapalı bir alan yaratılmaktadır. Yangın ve dumanda tutuşmaz, toksik maddeler yaymaz, kaçış yolunu güvenli hale getirmektedir.

Yangına dayanıklılık limiti

E120 (Yağmurlama yapmadan); Binadaki mevcut yağmurlama sistemlerinden su ile 0.08 l / m² / s hızında sulama olmalıdır.

EI120; EI180, yağmurlamada 7.3 l / dak. metre başına.

Tasarım

Bir dikdörtgendir (çokgen), yan rayları yoktur. Odanın estetiğini bozmadan tavan boşluğuna kolayca entegre edilebilmektedir. Katlanmış halde neredeyse fark edilmez. Müşterinin isteği üzerine, bir kapı boşluğu ile mümkündür.

Kullanım şekli

Perdelerin kaldırılması ve indirilmesi sadece alarm alındığında motor tarafından gerçekleştirilir. Perdenin ortalama indirme hızı, ayrı ayrı programlanan 0,15 – 0,20 m / s’dir. Elektrik kesintisi olması durumunda, sistemde 220V elektrik motoruna güç sağlayan bir tampon elektrik bataryası vardır.

Sistemin uygulama yerleri

Asansör boşluğu; Atriyumların korunması; yürüyen merdivenlerin korunması amaçlanmaktadır.

Boyut

Maksimum genişlik: 100pog’a. m Maksimum yükseklik: 8m Kutu (derinlik x yükseklik.): 300 × 300mm

Kumaş

Malzeme: Firetex1100 Kumaş ağırlığı: 660g / m² Ağırlık kaplama: 680g / m² Malzeme kalınlığı: 0.63mm
Kumaşı yanmaz ve toksik değildir.
Tuvalin kaldırma mekanizmasının parçalarına uyum sağlamak için kullanılır. 1 mm kalınlığında galvanize çelik sacdan yapılmış U-şekilli panellerden oluşur. Kutuları monte ederken, bağlantı plakaları kullanılarak birbirleriyle birleştirilir.

Renk uygulaması – RAL palet veya galvanizli çelik.

Montaj

Standart kurulum şeması – tavana. Bir başka bireysel değişken de mümkündür, ancak asıl mesele, kurulumun yapıldığı yapının yangına dayanıklılık derecesinin perdenin kendisinin yangına dayanıklılık derecesinden daha az olmamasıdır.

Ben metin bloğuyum. Bu metni değiştirmek için düzenle düğmesine tıklayın. Acının kendisi aşktır, ana depolama sistemidir. Dünya büyüdükçe ve çok fazla acı çekmedikçe, aslanın kanepeye çarpması.

Sabit yangın perdesi nedir ?

İsminden de anlaşılacağı gibi sabit yangın perdesi sabit duran alt kısmında paslanmaz çelik halatlar ile gergin tutulan motoru olmayan bir yangın perde çeşididir. En önemlisi, EN1634-1 standardında ve 13501-2 sınıfında olmalıdır.  Ayrıca yangın perdelerinin 1100-1200 dereceye kadar dayanımı olması gerekmektedir.

Alev ve dumanı bloke eder. Yapıyı belirlenen zaman aralığında yangından korur. İki tarafı silikon kaplı ve içinde çinko meşler bulunan slikat malzemeden üretilmektedir. Yangın geçişini engelleyen diğer bölgeye geçmesini engellemek için kullanılan bir sistemdir.

Mevcut yangın algılama sistemine entegre edilemez. Motoru ve kontrol paneli olmayan sabit bir sistemdir. Genelde fabrikalarda otoparklarda ve estetik kaygısı bulunmayan bölgelerde tercih edilmektedir.

Yatay ve düşey olarak kullanılan sabit yangın perdeleri montaj yönünden farklılık gösterebilir ama sistem aynıdır.

Sabit yangın perdesi kullanım alanları nelerdir ?

Fabrikalar, üretim Tesisleri, otoparklar, depolar, hangarlar, havalimanları, idari binalar, askeri kurumlar, gemiler, asansör önleri, kompartımanlarda, asma tavan içlerinde, izolatör önlerinde, depremde yangın çıkarabilecek sistemlerde, sanayi mutfak girişlerinde, elektrik odalarının Önünde ve estetik kaygısı bulunmayan bölgelerde tercih edilmektedir.

Yangına dayanım sınırı ne kadardır ?

Özel kumaşı sayesinde uzun süreler 240, 260 dakika kadar yüksek ısıyı tutmaktadır. EN normlarında E60, E120, E180 ve E240 olarak yangına karşı rahat hareket ve mücadele kolaylığı sağlar.

EI240 için, mevcut olan sprinkler sisteminden su kullanıldığında 1 mt 7,3 l/dakika su tüketimine ihtiyaç duyulmaktadır.

EI120 (sulamalı). Yangın çıktığında sprinkler yardımı ile izolasyon sağlanır. Yangın esnasında 50C- 70C derecelerde sprinkler patlar. Daha sonra  sabit yangın perdesini ıslatır. Sonuç olarak 1100 derecelerden ısıyı 140-180 derecelere düşürür. Buna yangın perdesinde sulamalı sistem denir. Ayrıca bölgenin kontrol altına alınmasına, insanların başarıyla tahliye edilmesine olası zararları azaltmaya ve yangın kaynağının yok edilmesine imkan sağlamaktadır.

Boyutlar

Azami genişliği: Sınırsız

Azami yükseklik: Sınırsız

Kumaş özellikleri nelerdir ?

Malzemesi: Firetex 1100

Kumaş ağırlığı: 505g/m2

Toplam ağırlığı: 505g/m2

Malzemenin kalınlığı: 2-3 mm

Katman:  Birkaç katmanın birleşmesi ile meydana gelir.

Rengi – RAL kartelasından seçilebilir veya galvanizli çelik olabilir.

Montaj nasıl yapılmalıdır ?

Sabit yangın perdesi montajı işinde uzman bir ekip ile yapılmalıdır. Sonuç olarak montaj esnasında sızdırmazlık sağlanmalıdır. Modüler şekilde dikilen kumaş gerilerek diğer tarafları da montajlanmaktadır.

Sabit Duman Perdesi Nedir ?

isminden de anlaşılacağı gibi sabit duman perdesi sabit duran alt kısmında paslanmaz çelik halatlar ile gergin tutulan motoru olmayan bir yangın perde çeşididir. En önemlisi EN12101-1 standardında ve 13501-2 sınıfında olması gerekmektedir. Ayrıca 600 dereceye dayanımı olmalıdır.

Alev ve dumanı bloke ederek yapıyı belirlenen zaman aralığında yangından korumaktadır. İki tarafı silikon kaplı slikat malzemeden üretilmektedir. Yangın geçişini engelleyen diğer bölgeye geçmesini engellemek için kullanılan bir sistemidir. En önemli avantajı yanıcı gazları sönümlemektedir.

Özel kumaşı sayesinde uzun süreler 120 dakika kadar yüksek ısıyı tutabilmektedir. Bu nedenle yangına karşı rahat hareket ve mücadele kolaylığı sağlamaktadır. Ayrıca bölgenin kontrol altına alınmasına, insanların başarıyla tahliye edilmesine olası zararları azaltmaya ve yangın kaynağının yok edilmesine imkan sağlamaktadır.

Mevcut yangın algılama sistemine entegre edilemez. Motoru ve kontrol paneli olmayan sabit bir sistemdir. Dolayısıyla içinden elektrik tavaları, havalandırma kanalları ve borular geçebilmektedir. Bunlar için yer hazırlanmalıdır.

Duman Perdesi Kullanım Alanları:

Fabrikalar, üretim tesisleri, otoparkları, depolar, hangarlar, havalimanları, idari binalar, askeri kurumlar, gemiler, atriumlarda, asansör önleri, kompartımanlarda, asma tavan içlerinde, izolatör önlerinde, depremde yangın çıkarabilecek sistemlerde, sanayi mutfak girişlerinde, elektrik odalarının önünde kamuya açık alanlarda tercih edilmektedir. Kısaca sirkülasyonun olduğu her yerde kullanılmaktadır.

Duman Dayanım Sınırı:

D120, D60

BOYUTLAR

Azami genişliği: Sınırsız

Azami yükseklik: Sınırsız

KUMAŞ

Malzemesi: Firetex 1100

Kumaş ağırlığı: 505g/m2

Toplam ağırlığı: 505g/m2

Malzemenin kalınlığı: 2-3 mm

Katman:  Birkaç katmanın birleşmesi ile meydana gelmektedir.

Rengi – RAL kartelasından seçilebilmektedir. Ayrıca isteğe göre galvanizli çelik olabilmektedir.

MONTAJ:

Duman Perdesi montajı işinde uzman bir ekip ile yapılmalıdır. Sonuç olarak montaj esnasında sızdırmazlık sağlanmalıdır. Modüler şekilde dikilen kumaş gerilerek diğer tarafları da montajlanmaktadır. Alt tarafında çelik paslanmaz halatlar vardır. Alt kısımda profil kullanılması sakıncalıdır zamanla kopabilme ihtimali yüksektir. Ürünün dikey olarak gergin kalmasının sağlanması çok önemlidir.

[/ vc_column_text]